loading
در حال بررسی درخواست شما
پیش بازی جدال اتلتیک بیلبائو و آرسنال
پیش بازی جدال اتلتیک بیلبائو و آرسنال

پیش بازی جدال اتلتیک بیلبائو و آرسنال

آغاز فصل لیگ قهرمانان اروپا برای اتلتیک بیلبائو و آرسنال، یکی از مدعیان تورنمنت را در مقابل یک تیم کم‌تجربه قرار می‌دهد.

اگر این توصیف برای تیمی که فصل گذشته در لالیگا مقام چهارم را کسب کرده و همچنین به نیمه‌نهایی لیگ اروپا رسیده، سخت به نظر می‌رسد، باید از سوپرکامپیوتر اپتا سرزنش کنیم. این سیستم، تورنمنت را ۱۰,۰۰۰ بار شبیه‌سازی کرد و اتلتیک بیلبائو تنها ۰.۵٪ احتمال داشت که به قهرمانی برسد.

این تا حدی به این دلیل است که آنها یکی از سخت‌ترین برنامه‌های بازی را بر اساس میانگین رتبه قدرت اپتا حریفان‌شان دارند. از سوی دیگر، آرسنال با مواجهه با دومین گروه آسان از مسابقات طبق همین معیار، جایگاه خود را به‌عنوان دومین تیم مورد علاقه برای قهرمانی لیگ قهرمانان ۲۰۲۵/۲۶ پس از لیورپول تثبیت کرده است.

اما هرچقدر هم که سطح حریفان بالا باشد، توپچی‌ها در این مرحله از رقابت‌ها سابقه‌ای چشمگیر دارند. در دو دوره اخیر لیگ قهرمانان، تنها رئال مادرید (۳۳ امتیاز) در مرحله گروهی/لیگی امتیازات بیشتری کسب کرده است.

آنها از ۱۴ بازی خود ۱۰ برد و تنها ۲ باخت داشتند. در واقع، تنها شکست‌های‌شان در این رقابت‌ها در فصل گذشته مقابل تیم‌های فینالیست بوده است؛ دو باخت مقابل پاری سن ژرمن و یک باخت مقابل اینتر میلان.

یکی از عوامل مهم موفقیت نسبی آنها، دفاع مستحکم‌شان بوده است. آرسنال تحت هدایت میکل آرتتا تنها ۱۸ گل در ۲۴ بازی لیگ قهرمانان دریافت کرده است، یعنی به‌طور متوسط فقط ۰.۷۵ گل در هر بازی. این رکورد چشمگیر روز سه‌شنبه در صورت عدم بازگشت ویلیام سالیبا به میدان، حفظ کردنش دشوارتر خواهد بود.

رکورد دفاعی آرسنال در این رقابت‌ها یکی از بهترین‌های تاریخ است. در بین تیم‌هایی که تحت هدایت یک مربی ۲۰ بازی یا بیشتر داشته‌اند، تنها چهار تیم میانگین گل خورده کمتر در هر بازی دارند: میلان تحت هدایت فابیو کاپلو (۰.۳۸)، آژاکس با لوئیس فان‌خال (۰.۶۳)، بارسلونا با فرانک رایکارد (۰.۶۸) و بارسلونا با ارنستو والورده (۰.۷۱).

پس از شروع فصل لالیگا با سه پیروزی پیاپی مقابل سویا، رایو وایه‌کانو و رئال بتیس، اتلتیک بیلبائو شنبه گذشته در خانه با نتیجه ۱-۰ مقابل آلاوس متحمل شکست غیرمنتظره شد، که گل به خودی الکس برنگر نزدیک به دقیقه ۶۰ در ورزشگاه سن مامس باعث آن شد.

والورده که پیش‌تر تیم بارسلونا را هدایت می‌کرد و در این مدت دو قهرمانی لالیگا کسب کرده، در ۴۲ بازی خود در لیگ قهرمانان تنها ۹ باخت داشته است (۲۳ برد). در بین مربیان اسپانیایی با ۱۰ بازی یا بیشتر در این رقابت، تنها پپ گواردیولا درصد باخت کمتری (۱۷.۱٪) نسبت به والورده (۲۱.۴٪) دارد.

او قبلاً در فصل ۲۰۱۴/۱۵ اتلتیک بیلبائو را در همین سطح هدایت کرده بود. از زمان بازگشت والورده به باشگاه در ۲۰۲۲، اتلتیک بیلبائو در سن مامس شش پیروزی از هفت بازی اروپایی خود کسب کرده است. استثنا تنها باخت مقابل منچستریونایتد بود که وقتی آرسنال به مراتب بهتر است، نشانه خوبی نیست.

توپچی‌ها همچنین می‌توانند روی مهاجمی با رکورد اخیر عالی در اروپا حساب کنند. ویکتور یوکرس در هشت بازی لیگ قهرمانان فصل گذشته به طور مستقیم در هفت گل نقش داشت (شش گل و یک پاس گل برای اسپورتینگ لیسبون). او به طور متوسط هر ۸۷ دقیقه یک گل یا پاس گل ثبت کرده است؛ تنها ساکا (۹۵ دقیقه) در فصل ۲۰۲۴/۲۵ میانگین دقیقه-به-گل کمتر از ۱۰۰ داشت.

اگر تیم میهمان این بازی را ببرد، اولین تیم در تاریخ جام‌های اروپایی/لیگ قهرمانان خواهد بود که شش پیروزی متوالی مقابل تیم‌های اسپانیایی کسب می‌کند. در دو فصل گذشته آرسنال موفق شد رئال مادرید، سویا (هر دو دو بار) و خیِرونا را شکست دهد. آن‌ها فرصت بسیار خوبی برای افزودن اتلتیک بیلبائو به این فهرست چشمگیر دارند.

غایبین دو تیم

مارتین اودگارد در دیدار مقابل ناتینگهام فارست روز شنبه به دلیل عود دوباره مشکل شانه‌اش که تاکنون فصل او را تحت‌تأثیر قرار داده، خیلی زود مجبور به ترک زمین شد و به همین دلیل همراه تیم سفر نکرده است؛ بن وایت هم با وجود اینکه آخر هفته روی نیمکت بود، در سفر حضور ندارد.

ویلیام سالیبا هفته گذشته پس از مصدومیت مچ پا به تمرینات بازگشت و ممکن است به اندازه کافی آماده باشد تا دوباره بازی کند، اما بوکایو ساکا همچنان به دلیل آسیب همسترینگ غایب است. کای هاورتس و گابریل ژسوس هم به خاطر مصدومیت زانو همراه تیم سفر نکرده‌اند.

خبر بزرگ برای اتلتیک این است که ستاره تیم، نیکو ویلیامز، به دلیل مصدومیت کشاله ران که در پیروزی ۶-۰ اسپانیا مقابل ترکیه دچار آن شد – و در پایان فصل گذشته هم با آن دست‌وپنجه نرم می‌کرد – غایب خواهد بود. همچنین آیمریک لاپورته خرید جدید تیم به موقع ثبت نشد تا در فهرست لیگ قهرمانان قرار بگیرد.

همچنین یرای آلوارس، مدافع میانی، هفته گذشته با محرومیت ۱۰ ماهه به دلیل دوپینگ مواجه شد و این موضوع گزینه‌های والورده را در قلب خط دفاع بیش از پیش محدود کرده است؛ به‌ویژه پس از آنکه اونای ایگیلوس در پیش‌فصل دچار پارگی رباط صلیبی زانو شد و کل فصل را از دست خواهد داد. علاوه بر این، بنات پرادوس که در دو فصل اخیر بازیکن ثابت بوده، اخیراً دچار مصدومیت بلندمدت زانو شده و به عمل جراحی نیاز دارد.

صحبت‌های مربیان

آرتتا: «خیلی هیجان‌زده‌ایم که دوباره از صفر در مکانی زیبا شروع کنیم، در ورزشگاهی که قرار است چیزی خاص خلق کند. منتظر آن لحظه هستیم و من دوباره خیلی مشتاقم که قدم به قدم انگیزه و شتاب بسازیم و شروع کنیم به کسب پیروزی‌ها.

ما در بیلبائو فرود آمدیم، جایی که معمولاً وقتی به خانه‌ام در سن‌سباستین برمی‌گردم آنجا فرود می‌آیم؛ یک ساعت رانندگی با آن فاصله دارد. تمام خانواده‌ام اهل همان‌جا هستند و شما می‌توانید شور و اشتیاق، رقابت و فضای فوتبالی را حس کنید. بودن در اینجا فوق‌العاده است – من هرگز پیش‌تر در این ورزشگاه نبوده‌ام، پس تجربه خوبی است.»

والورده: «ما واقعاً برای بازی در این رقابت هیجان‌زده‌ایم و می‌خواهیم رقابت کنیم. می‌دانیم که سختی کار بیشتر شده، باشگاه‌ها هیچ چیزی را عقب نگه نمی‌دارند و این برای ما هم راهی است تا خودمان را محک بزنیم.

وقتی مقابل یکی از مدعیان قهرمانی بازی می‌کنید، باید خیلی محتاط باشید، از موقعیت‌هایتان نهایت استفاده را ببرید و زیاد گل دریافت نکنید. آن‌ها سرعت بازی خیلی بالایی دارند که شما را به سمت دروازه‌تان عقب می‌رانَد. این درست مثل زمانی است که رئال مادرید یا بارسلونا مقابل ما قرار می‌گیرند؛ باید تلاش کنید نمایشی بی‌نقص ارائه دهید.»

نتایج رو در رو

این اولین دیدار رسمی بین اتلتیک بیلبائو و آرسنال خواهد بود و تنها سومین باری است که تیم لالیگایی در جام‌های اروپایی/لیگ قهرمانان اروپا به مصاف یک تیم انگلیسی می‌رود. آن‌ها در فصل ۱۹۵۶/۵۷ در مرحله یک‌چهارم نهایی توسط منچستریونایتد حذف شدند و در ۱۹۸۳/۸۴ یک مرحله زودتر توسط لیورپول از رقابت‌ها کنار رفتند.

با این حال، آرسنال در فینال جام امارات ماه گذشته در ورزشگاه امارات با نتیجه ۳-۰ پیروز شد. ویکتور یوکرس در دقیقه ۳۴ اولین گل توپچی‌ها را زد و سپس بوکایو ساکا و کای هاورتز نیز گلزنی کردند.

توپچی‌ها در سه بازی قبلی خود در اسپانیا نیز پیروز شده‌اند. آن‌ها در فصل گذشته خیِرونا و رئال مادرید و در ۲۰۲۳/۲۴ سویا را شکست دادند، همگی با نتیجه ۲-۱.

تیم داوری

داور وسط: دوناتاس رومساس (لیتوانی)
کمک‌ها: الکساندر رادیوس، دوویداس سوزیدلیس (لیتوانی)
داور چهارم: روبراتاس والیکونیس (لیتوانی)
داور VAR: پول فان بوکل (هلند)
کمک VAR: توماش کویاتکوفسکی (لهستان)

داور لیتوانیایی دوناتاس رومساس برای قضاوت این بازی در بیلبائو انتخاب شده است؛ این نخستین بار است که او یکی از مسابقات ما یا بیلبائو را قضاوت می‌کند. رومساس در زندگی روزمره مدیر پروژه‌های ساختمانی است و از سال ۲۰۱۱ در لیگ‌های حرفه‌ای کشورش داوری می‌کند. پنج سال بعد، نام او به فهرست داوران فیفا اضافه شد.

او نخستین بازی خود در لیگ قهرمانان را در فصل ۲۲-۲۰۲۱ قضاوت کرد و تاکنون در مرحله گروهی این رقابت‌ها هفت دیدار را سوت زده است؛ در این بازی‌ها سه بازیکن را اخراج کرده و چهار پنالتی گرفته است.

پیش‌بینی

این بازی پیش‌بینی می‌شود یکی از نزدیک‌ترین تقابل‌های لیگ قهرمانان این هفته باشد.

پیروزی آرسنال بیشترین احتمال را در شبیه‌سازی سوپرکامپیوتر اپتا داشته است، چرا که در ۴۵.۳٪ از شبیه‌سازی‌ها برنده بوده‌اند.

بنابراین واضح است که احتمال دارد توپچی‌ها نبرند. باقی درصدها تقریباً به طور مساوی تقسیم شده‌اند: ۲۸.۲٪ برای پیروزی اتلتیک بیلبائو و ۲۶.۵٪ برای تساوی.

ترکیب احتمالی

اتلتیک بیلبائو:
اونای سیمون، خسوس آرسو، دنی ویویان، آیتور پاردس، یوری برچیکه، اینیگو رویز د گالاررتا، میکل خاوره‌گیثار، ایناکی ویلیامز، اویهان سانسِت، الکس برنگر، گورکا گوروستا
سرمربی: ارنستو والورده

آرسنال:
دیوید رایا، یورین تیمبر، کریستین موسکرا، گابریل ماگالائس، ریکاردو کالافیوری، میکل مرینو، مارتین زوبیمندی، دکلان رایس، نونی مادوئکه، ابِرِچی اِزه، ویکتور یوکرس
سرمربی: میکل آرتتا

آخرین اخبار آرسنال

جزئیات خبر
avatar تاریخ انتشار : ۱۴۰۴/۶/۲۴ ۱۷:۳۸
به قلم عباس رضایی
دسته‌بندی: لیگ قهرمانان اروپا
منبع : Opta Analyst
بازدید: ۳۳۰ بار
اشتراک‌گذاری
بازی قبلی آرسنال
آرسنال
آرسنال
2 - 0
برنتفورد
برنتفورد
لیگ برتر - استادیوم امارات
۱۴۰۴/۹/۱۲ ۲۳:۰۰
بازی بعدی آرسنال
آستون ویلا
آستون ویلا
VS
آرسنال
آرسنال
لیگ برتر - ویلا پارک
۱۴۰۴/۹/۱۵ ۱۶:۰۰
کلوب بروژ - آرسنال
لیگ قهرمانان اروپا
۱۴۰۴/۹/۱۹ ۲۳:۳۰
آرسنال - ولوز
لیگ برتر
۱۴۰۴/۹/۲۲ ۲۳:۳۰
اورتون - آرسنال
لیگ برتر
۱۴۰۴/۹/۲۹ ۲۳:۳۰
آرسنال - کریستال پالاس
لیگ کاپ
۱۴۰۴/۱۰/۲ ۲۳:۳۰
آرسنال - برایتون
لیگ برتر
۱۴۰۴/۱۰/۶ ۱۸:۳۰