شکایت رسمی مصر از داوری دیدار با آرژانتین

جام‌جهانی ۲۰۲۶

شکایت رسمی مصر از داوری دیدار با آرژانتین

آرمان امیراحمدی۲ ماه پیش۵ دقیقه مطالعه۱۹۲ بازدید
اشتراک‌گذاری:XTgWaFb

فدراسیون فوتبال مصر پس از شکست ۳ بر ۲ مقابل آرژانتین در مرحله یک‌هشتم نهایی جام جهانی ۲۰۲۶، شکایت رسمی خود را به فیفا ارائه کرد و خواستار حذف فرانسوا لتکسیه از ادامه مسابقات شد. مصری‌ها معتقدند چند تصمیم مهم داوری و استفاده نکردن مناسب از VAR، تأثیر مستقیمی بر نتیجه مسابقه داشته است.

فدراسیون فوتبال مصر به دلیل تصمیمات داوری در دیدار مرحله یک‌هشتم نهایی جام جهانی مقابل آرژانتین، به‌صورت رسمی از فیفا شکایت کرده است.

اسکای اسپورتس نیوز دریافته است که فدراسیون فوتبال مصر همچنین از فیفا خواسته فرانسوا لتکسیه، داور فرانسوی دیدار مرحله حذفی این تیم مقابل آرژانتین در آتلانتا، از ادامه قضاوت در جام جهانی کنار گذاشته شود.

این درخواست پس از آن مطرح شد که حسام حسن، سرمربی تیم ملی مصر، لتکسیه را «ناعادلانه» توصیف کرد و مدعی شد جام جهانی «به سمت قهرمانی آرژانتین هدایت شده است»؛ اظهاراتی که پس از شکست драмاتیک ۳ بر ۲ برابر مدافع عنوان قهرمانی مطرح شد.

آرژانتین با به ثمر رساندن سه گل در فاصله تنها ۱۳ دقیقه از حذفی غیرمنتظره گریخت و راهی مرحله یک‌چهارم نهایی شد؛ جایی که بامداد یکشنبه به وقت بریتانیا و ایرلند برابر سوئیس قرار خواهد گرفت.

با این حال، گل دیرهنگام پیروزی آرژانتین با جنجال همراه بود. حسام حسن معتقد است تنها چند لحظه پیش از آغاز ضدحمله‌ای که با پاس خولیان آلوارس و ضربه سر دقیقه ۹۲ انزو فرناندز به گل ختم شد، داور باید به سود مصر اعلام پنالتی می‌کرد.

به اعتقاد مصری‌ها، آلوارس در محوطه جریمه روی محمد صلاح تکل زد و پیش از تصاحب توپ، پای مهاجم مصر را هدف قرار داد. با این حال، به نظر می‌رسید سیستم کمک‌داور ویدئویی (VAR) نیز این صحنه را بررسی نکرد.

همچنین در صحنه‌ای دیگر، الکسیس مک‌آلیستر پیراهن حمدی فتحی را در داخل محوطه جریمه کشید، اما داور دستور به ادامه بازی داد.

این اتفاقات پس از آن رخ داد که گل زیکو در حالی که مصر با نتیجه ۱ بر ۰ پیش بود، پس از بازبینی VAR و به دلیل خطای صورت‌گرفته روی لیساندرو مارتینس در ابتدای حمله، مردود اعلام شده بود.

پس از حذف تلخ مصر چه گفته شد؟

حسام حسن در نشست خبری پس از مسابقه گفت:

«زندگی ناعادلانه است. دنیا ناعادلانه است. اما چرا در ورزش هم نباید عدالت وجود داشته باشد؟ من به این نتیجه و روندی که این مسابقه طی کرد، قانع نیستم.
«داور ناعادلانه قضاوت کرد. خدا برای من کافی است و بهترین پشتیبان است. او تلاش یک ملت را هدر داد. این جام به سمت آرژانتین هدایت شده است.»

حسام حسن پس از گل پیروزی آرژانتین به دلیل اعتراض به تصمیمات داوری از سوی فرانسوا لتکسیه با کارت زرد جریمه شد. او هنگام اعتراض، دستانش را به شکل ضربدر مقابل سینه قرار داد؛ حرکتی که از سوی فیفا به‌عنوان نماد اعلام حوادث نژادپرستانه از سوی بازیکنان و مربیان شناخته می‌شود.

سرمربی مصر پس از مسابقه توضیحی درباره این حرکت ارائه نکرد، اما افزود:

«ما هیچ احترامی و هیچ بازی جوانمردانه‌ای ندیدیم.
«یک پنالتی واضح برای ما گرفته نشد، حتی VAR هم آن را بررسی نکرد و گل دوم ما هم به شکلی عجیب و به هر دلیلی مردود اعلام شد.
«همه دیدند که پیراهن بازیکن ما توسط مک‌آلیستر کشیده شد، اما حتی VAR هم آن را بررسی نکرد.
«به نظر می‌رسد فشارهایی که از سوی آرژانتینی‌ها روی داور وارد شد، در نهایت نتیجه مسابقه را تغییر داد.»

فدراسیون فوتبال مصر نیز روز چهارشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که نمی‌تواند در برابر تصمیمات داوری و همچنین استفاده نکردن صحیح از سیستم VAR سکوت کند.

«چندین صحنه کلیدی در این مسابقه نگرانی‌های جدی ایجاد کرد و پرسش‌های مهمی درباره ثبات و عدالت در تصمیماتی به وجود آورد که مستقیماً بر روند بازی تأثیر گذاشت.
«تعدادی از کارشناسان و تحلیلگران فوتبال، چه در داخل مصر و چه در سطح بین‌المللی، به تصمیمات بحث‌برانگیز و تأثیرگذار داوری در این مسابقه اشاره کرده‌اند. این موضوع اهمیت حفظ بالاترین استانداردهای سلامت، عدالت و شفافیت در قضاوت مسابقات، به‌ویژه در رقابتی با اهمیت جام جهانی ۲۰۲۶، را نشان می‌دهد.
«فوتبال مصر همواره به اصول بازی جوانمردانه، سلامت رقابت و احترام به فوتبال پایبند بوده است.
«همین اصول ایجاب می‌کند که همه تیم‌ها در شرایطی برابر رقابت کنند و از برخوردی یکسان برخوردار باشند. اتفاقاتی که در این مسابقه رخ داد، به‌طور طبیعی باعث ناامیدی گسترده بازیکنان، اعضای کادر فنی و هواداران ما شد؛ کسانی که انتظار بالاترین سطح قضاوت را در بزرگ‌ترین صحنه فوتبال جهان داشتند.»

حسام حسن: فشار روی داور نتیجه داد

سرمربی ناراضی مصر در ادامه نشست خبری سه‌شنبه شب خود تأکید کرد که با وجود برتری تیمش در بسیاری از جنبه‌های بازی، عوامل دیگری نتیجه مسابقه را رقم زده‌اند.

«کاملاً مشخص است که فشارهایی که پیش از مسابقه از سوی آرژانتینی‌ها روی داور وارد شد، نتیجه داد؛ زیرا آن‌ها نسبت به انتخاب داور اعتراض کرده بودند و موضوع فرانسه و تیم ملی فرانسه را مطرح می‌کردند.
«می‌خواهم بگویم در زندگی هر کسی که راه درست را انتخاب کند، سختی خواهد کشید. تا زمانی که در مسیر درست حرکت کنید، رنج خواهید برد. ما راه درست را رفتیم، سختی کشیدیم و از عوامل بیرونی آسیب دیدیم.»

حسام حسن: پیروزی آرژانتین کاملاً ناعادلانه بود

او در ادامه افزود:

«پیروزی آرژانتین کاملاً ناعادلانه بود. به شما قول می‌دهم وقتی امروز به کشورم برگردم، دیگر هیچ مسابقه‌ای از این جام جهانی را تماشا نخواهم کرد، چون در آن هیچ عدالتی وجود ندارد.
«اعتراض شخصی من این است که دیگر این جام جهانی را دنبال نخواهم کرد. وقتی به خانه و کشورمان برگردم، دیگر هیچ مسابقه‌ای را نمی‌بینم.»

زیکو: درباره داوری صحبت نمی‌کنم

زیکو، مهاجم تیم ملی مصر که یک گل به ثمر رساند و یک گل دیگرش نیز مردود اعلام شد، پس از مسابقه در پاسخ به این سؤال که اشک‌هایش به دلیل حذف از جام جهانی بود یا تصمیمات داوری، گفت:

«هر دو. امروز داوری در حق ما ظلم کرد و همه این را دیدند. درباره چنین موضوعی حرفی نمی‌زنم.
«ما دو بر صفر جلو بودیم. بعد از آن همه چیز علیه ما پیش رفت. حتی نمی‌دانم چرا گل دوم من مردود اعلام شد.
«هیچ دلیلی برای آن نمی‌بینم. اما باید راهی پیدا کنیم که دیگر چنین اتفاقی رخ ندهد. او حتی می‌خواست گل سوم ما را هم مردود اعلام کند، اما خدا اجازه نداد.
«داوری برای همه کاملاً واضح بود. درباره آن صحبت نمی‌کنم، چون همه چیز روشن بود. یک گل از ما گرفته شد و یک پنالتی هم داشتیم.
«همان پنالتی، در نهایت تبدیل به ضدحمله و گل حریف شد.»

اخبار مرتبط

نظرات

۰/۲٬۰۰۰

نظر شما پس از تأیید مدیر نمایش داده می‌شود.

شکایت رسمی مصر از داوری دیدار با آرژانتین